Kranioszakrális terápia

Alapok

A kranioszakrális terápia alapjai az 1900-as évekre vezethetőek vissza, amikor Dr. William Sutherland kutatásai során felfedezte, hogy a testünkben lévő agyi-gerincvelői folyadéknak, a csontoknak, a szöveteknek és a sejteknek ritmikus mozgása van. (Ezt a babák kutacsánál vehetjük észre legkönnyebben.) Ez a mozgás a kranioszakrális ritmusunk és az egész testünkön érzékelhető. Sutherland ezt az ‘élet lélegzetének’ nevezte el. Sutherland kutatásait és felfedezéseit folytatta és fejlesztette tovább Dr. John Upledger az 1970-es években. Illetve Rollin Becker és James Jealous is hasonló elveket képviselnek.

A kranioszakrális rendszer a következő részekből áll:

Vázlatos emberi test Jelentkezem a tanfolyamra
Zsuzsi előkészíti a kezelést

Mi történik a kezelés során

A kezelést egy részletes megbeszélés előzi meg, majd a kliens teljes öltözetben felfekszik a kezelőágyra, nyugodt relaxált környezetben. A kezelés finom fogásokat foglal magában, ami történhet a fejen, a gerinc mentén, a farokcsont tájékán, vagy a test bármely részén a beteg igényeinek megfelelően. A kezeltek általában teljesen relaxált állapotba kerülnek, miközben apró mozdulatokat, oldást, meleget vagy hideget éreznek.

A kranioszakrális ritmus, illetve az agyi-gerincvelői folyadék szabad áramlását akadályozhatják a mindennapokban szerzett ütések, sérülések, balesetek. Ugyanakkor a minket ért érzelmi és lelki problémák, a stressz, vagy egyéb traumák is hatással vannak ránk. Az így kialakult blokkok különböző rendellenességekhez vezetnek. A terapeuta tulajdonképpen nagyon gyengéd fogásokkal képes a kranioszakrális ritmust érzékelni és megállapítani az erősségét. Ahol gyengén vagy nem érzékeli a ritmust, ott általában blokk van és ezt képes feloldani. Így segíti visszaállítani a test vitalitását és aktiválja az öngyógyító folyamatokat.

Jelentkezem a tanfolyamra

Alkalmazási terület

Zsuzsi kezel Jelentkezem a tanfolyamra

Szeretnéd Te is elsajátítani az integrált kranioszakrális terápia gyakorlatát? A Thomas Attlee féle integrált kranioszakrális terapeuta képzés most már Magyarországon is elvégezhető!

Jelentkezz be még most!

Jelentkezem