Orosz Zsuzsanna

Orosz Zsuzsi

1980 Januárjában születtem Szekszárdon. Tanulmányaimat is itt kezdtem a szekszárdi Óvónőképző Főiskolán, aztán Pécsen Gyógytornász szakon végeztem. Ezt követően Angliában folyattam utam ahol többek között gyógytornászként majd óvónőként dolgoztam és képeztem tovább magam ezen a vonalon.

A kranioszakrális terápiával második gyermekem születése után találkoztam. Az epidurális érzéstelenítést követő derékfájásomat és kislányom pocifájását hihetetlen gyengédséggel két kezelés sikeresen megszüntette. Annyira lenyűgözött a módszer finomsága és hatékonysága, hogy egy fél év múlva már el is kezdtem az angol Thomas Attlee-féle  Terapeuta képzést és meg sem álltam amíg el nem végeztem mind a 6 képzési szintet. Mindig is érdekeltek a holisztikus gyógymódok és szívesen segítettem a hozzám fordulókon  így már nem volt kétségem mivel kell foglalkozzak. Elköteleztem magam arra, hogy másokon segítsek ezzel a csodálatos terápiával.

A kezeléseket Angliában kezdtem el és jelenleg már Szekszárdon és Budapesten is végzem. Budapesten fogorvosi kezelések kiegészítőjeként van szerencsém alkalmazni. Ennek kapcsán végeztem el a közelmúltban egy posztgraduális képzést szintén a Thomas Attlee féle College of Cranio-Sacral Therapy képzési központban,  Dr. Granville Langly-Smith angol fogorvos és Cranio-Sacralis oktató-terapeuta vezetésével “Dentistry and the Cranio-Sacral System” címmel.

Miért érdemes a fogorvosi kezeléseket ezzel a terápiával összekapcsolni? 

A fogorvosi kezelések és a fogszabályzás mikro-elmozdulásokat okozhatnak a koponyánk csontjain. Ez nem meglepő, hiszen a szájpadlásunk csontjai összekapcsolódnak a koponyánkban központi helyet elfoglaló és az agyalapi mirigyet hordozó ékcsonttal, ennek minimális elmozdulása súlyos következményekkel – például gerincferdülés, hormonális betegségek, hangulatzavarok, vegetatív idegrendszeri alkalmazkodási problémák – járhat. A halántékcsontok elmozdulása olvasási, számolási nehézségeket, viselkedészavarokat, koncentrációs zavarokat okozhat.  A fogorvosi kezelések során a rágóízületben  feszültségek keletkezhetnek. A kranioszakrális terápia segítségével a lágy részekben, kötőszövetben és fogágyban lévő, vagy a csontok elmozdulásával járó blokkok fájdalommentesen feloldhatók, jó esetben egy-két kezeléssel. A nehézfém terhelés kivezetésekor e módszer kimutathatóan serkenti a termelődő liquor keringését, gyorsítva a káros anyagok eltűnését az idegrendszerből.