Tanmenet

Fej kezelés

Képzés

A képzés 6, A-tól F-ig terjedő hatnapos modulból áll. Minden modul egy speciális részét képzi az integrált kranioszakrális terápiának.

A modul

Az A modulban bemutatjuk a CCST egyedi, integrált, bio-dinamikus integrált kranioszakrális terápiás modelljét. Átadjuk azt az átfogó, integratív szemléletmódot is, amivel a betegeket kezeljük. Az A modul végére, a már terapeutaként dolgozó kollégák ezt a módszert is be fogják tudni építeni a praxisukba.

B modul

A B modul első részében a fascia kioldással és annak számos és mély jótékony hatásával foglalkozunk.

A vegetatív idegrendszer kulcsfontosságú szerepet játszik az egészségünk és napi működésünk területén. Ebben a modulban az idegrendszer, illetve kifejezetten a vegetatív idegrendszer részletes megismerése által finomítjuk a terápiás kezelést.

Az integrált kranioszakrális terápia és az A modulban elsajátított alapelvek mélyebb és átfogóbb megismerésére történik.

C modul

A C modulban az egész személyre fókuszálunk: teljes-test diagnózisra illetve teljes-test kezelésre, az érzelmi reakciók megértésére és az elme-test-érzelmek kritikus kölcsönhatására.

Ebben a modulban elkezdjük feltérképezni a traumák óriási kihatásait: a születési trauma, a poszttraumatikus stressz szindróma, gyermekkori bántalmazás, és számtalan más, az élet során felgyülemlő traumafaktor kulcsfontosságú jelentőségét a kranioszakrális Integrációban.

Új érintési pontok, mint például a nyak bemutatása, és az integrált kranioszakrális folyamat teljesebb összegzése történik. A modul végére a legtöbb résztvevő már világos és hatékony kezelési módszer birtokosává válik.

Agyidegek vázlatos képe

D modul

A D modul az arcra és az agyi idegekre koncentrál, az integrált kranioszakrális terápia és a fogászat kapcsolatára, az arc és agyi idegek fontos szerepére az általános egészségben. Lefedi a szem, fül, orr, szájberendezés különböző problémáit, például a fülgyulladást, az arcidegzsábát és a Bell bénulást. Részletes ismertetést ad az agyi idegekről és a Polyvagal terápiáról.

E modul

Az E modul a születésről, a csecsemőről, anyáról és apáról szól. A születés és a születés módja alapvetően meghatároz minden emberi lényt. Ebben a modulban alaposan megismerhetjük a születés folyamatát, azt, hogy hogyan határozza meg az egész életünket, és, hogy a Kranioszakrális Integráció hogyan tud egyedi gyógyulást hozni a születési traumára és annak számos kihatására.

A kisbaba és gyermek kezelés fontos és népszerű iránya a kranioszakrális terápiának és specializált készségeket igényel. Világos és gyakorlati eszközöket sajátítunk el a gyermek és csecsemő kezelés számos sajátos követelményéhez.

Az anya szintén sok traumán és nehézségen megy keresztül a szülés folyamán. Gyakran ezek az élmények egész további életére kihatnak. Az anya kezelése a szülés előtt, alatt és után, lényeges ága a Kranioszakrális Integrációnak.

F modul

Az F modul középpontjában a zsigerek és a pszicho-neuro-endokrin rendszer áll. Ez a modul összegzése a teljes személy integrációnak és befejezése a képzésnek, mely végső felkészülést nyújt a kranioszakrális terápia hivatásos gyakorlásához.

Jelentkezek a tanfolyamra