CCST/Blogbejegyzés

Csecsemők, gyermekek, kismamák és apukák kezelése kranioszakrális terápiával

A kisbaba és gyermek kezelés fontos és népszerű iránya a kranioszakrális terápiának és specializált készségeket igényel.

Az anya szintén sok traumán és nehézségen megy keresztül a szülés folyamán. Gyakran ezek az élmények egész további életére kihatnak. Az anya kezelése a szülés előtt, alatt és után, lényeges ága a kranioszakrális integrációnak.

A kranioszakrális terápia egy nagyon gyengéd, finom megközelítés a babák kezelésére. Csodálatos módszer, amely segíti kioldani a születés kapcsán kialakult problémákat. A születés folyamata egy igen nagy sokk tud számukra lenni, ami eredményezhet különböző viselkedési mintákat, mint például mikor a baba csak az egyik oldalán fekszik, vagy csak egyik oldalon hajlandó szopni, vagy egyáltalán nem képes erre. Bizonyos esetekben az idegrendszer és az agy fejlődését is befolyásolhatja az őket ért trauma.

A kranioszakrális terápia nagyon hatásos számos jellemző csecsemő-gyermekkori betegségben, mint például: kólika, reflux, allergiák, ekcéma, fül problémák, alvásproblémák, hiperaktivitás stb. A babákat kezelhetjük, az anya ölében miközben alszanak, vagy éppen szopnak az anya közelségét érezve, nem szükséges levetkőztetni őket.

A szülés egy igen megerőltető, kimerítő folyamat számukra. Általában az újszülött van, ilyenkor a középpontban pedig az anyáknak sokszor nagyobb szüksége van a kezelésre és általánosságban, ha ők jobban vannak, akkor a picinél is könnyebben rendeződik minden.  A szülés nem csak fizikai fájdalmakkal, stresszel jár, de érzelmi és pszichés támaszra is szüksége van az anyáknak, ebben a sokszor bonyolult és megterhelő időszakban. A legideálisabb az lenne ha már a terhesség alatt is kapna a kismama kezelést, ami segítheti érzelmileg, testileg, lelkileg felkészülni a szülésre. Aztán pedig a szülést követően a csípő, ágyéki gerinc, gátizom problémák vagy akár az érzelmi hullámok, hangulatváltozások, kimerültség kezelésére is érdemes időt szánni, hiszen minden mélyebben beágyazódhat a szövetekbe nagyobb összetettebb problémákat okozva a későbbiek során.

A mai kutatások azt mutatják, hogy ha nehéz a szülés, vagy császármetszés esetén a depresszió nem csak az anyukáknál alakulhat, ki hanem ez az apukákra is kihathat, így mindenképp érdemes őket is bevonni a kezelésbe.

A gyerekek játszhatnak kezelés közben. A kezelés segít kioldani az őket ért különböző balesetek, sérülések, iskolai, családi problémákból származó stressz következményeit, segíti a felépülést a megfázásokból, fertőzésekből, támaszt nyújthat a különböző gyermekkori viselkedés zavarok, tanulási nehézségek megoldásában, vagy akár komolyabb betegségekben is segíthet, mint asztma vagy agyhártyagyulladás.

A kranioszakrális terápia segítségével a gyermekeknél egy kiegyensúlyozott, egységes testi, lelki és érzelmi állapotot tudunk elérni.

Megosztás:

Keresés a webhelyen